Zeebaarsfilet /100g

Latijnse benaming : Dicantrarchus labrax

ASC label (gekweekt)

UPDATE november  : 45€ – 47€/kg

4,50 incl. BTW

Bijkomende info

Herkomst : Kweek vindt vooral plaats in zuidelijke landen rond de Middellandse zee, zoals Turkije, Griekenland, Spanje. De meest voorkomende kweek is in open kooien in de Middellandse zee. Het voer dat niet door de vissen wordt opgegeten spoelt uit de kooien waardoor er sprake is van voedselverrijking van het omliggende water. Kweken geschiedt vanaf het eitje. Als de larfjes groot genoeg zijn gaan ze naar de ander bassin om uiteindelijk te worden uitgezet in zeebassins.

Advies : 1 filets weegt ongeveer 120 à 150g, /persoon is ongeveer 200/250g aanbevolen

Bereiding :

  • krokant aanbakken langs de vel kant, omdraaien en in de warme pan laten liggen.
  • kan perfect gegeten worden als sashimi
  • bereiding in ceviche, kort gepekeld in een frisse dressing,
    • olijfolie – limoensap  – pijpajuin, peper en grof zout,
    • Oosters dressing : olijfolie – sojasaus – gember – koriander – peper