© 2015-2024 Pure Fisk | All rights reserved | Privacy | Cookies | Website built by Pure GraphX
Bijkomende info
Tomaqu heeft een kenmerkende zoete sojasaus met lokale geoogste suikerbieten. Hierbij wordt er een balans gecreëerd van zoet en zout. Deze unieke smaak geeft een nieuw complexiteit aan het gerecht.
Tomasu sojasaus wordt gebrouwen in Rotterdam van eigen sojabonen en tarwe geteeld in de Hoeksche waard. Deze twee ingrediënten worden gecombineerd met bronwater en natuurlijk grof grijs zeezout geoogst in Frankrijk.
Uniek is dat deze sojasaus minimaal 24 maanden in oude whisky vaten worden gerijpt. De oude vaten zijn 25 tot 50 jaar oud en zijn afkomstig van de beste distilleerderijen in Schotland.
Om tot het perfecte eindresultaat te komen wordt er als laatste alleen nog tijd toegevoegd. Na het rijpingsproces van minimaal 24 maanden; krijgt de rauwe sojasaus nog eens 12 maanden de tijd om te bezinken. Ook wordt elk flesje geëtiketteerd met de hand en genummerd om zo elk flesje afzonderlijk te controleren. Al deze stappen zorgen ervoor det de Tomasu sojasaus een single barrel journey van minimaal 3 jaar heeft.
Tip : probeer deze heerlijke saus ook in wokgerechten bij vlees en kip, als marinade of om soep op smaak te brengen, bij verse oester.